Meteen naar de inhoud

Over ons

Wat is Nexus?

Nexus is de studievereniging voor de bachelorstudie Informatica & Economie en de masterstudie ICT in Business & the Public Sector. Deze studies zijn beide onderdeel van de Universiteit Leiden, in samenwerking met de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Beide studies combineren IT-kennis met de economie, wat het een unieke studierichting maakt.

Bij Nexus organiseren we leuke en interessante activiteiten om elkaar te leren kennen én om te ontdekken wat de mogelijkheden zijn voor je toekomst. Onze visie is om studenten te ondersteunen, verbinden en oriënteren in het vak.

De studie Informatica & Economie bestaat sinds het jaar 2009. Sindsdien viel deze studie onder de studievereniging De Leidsche Flesch samen met Wiskunde, Natuurkunde, Sterrenkunde, en Informatica. In 2018 vonden een aantal studenten dat het tijd was voor een eigen vereniging. Dit maakte plaats voor het idee van Nexus.

Na een succesvolle eerste borrel, begon Nexus zich neer te zetten als een studievereniging voor Informatica & Economie-studenten. Over de jaren heen heeft Nexus een heleboel evenementen georganiseerd zoals borrels, inhousedagen en workshops.

Informatica & Economie

ICT in Business & Public Sector

De vier pilaren

Studeren

We ondersteunen studenten tijdens hun studietijd. We organiseren workshops die jouw kennis kunnen aanscherpen. Daarnaast bieden we ook persoonlijk begeleiding voor studie-gerelateerde onderwerpen.

Lol

We zorgen dat jouw tijd als een Leidse student waardevol en leuk is. Kom langs op een van onze borrels of andere evenementen, en leer je medestudenten kennen.

Oriëntatie

Met onze partners en hulpmiddelen helpen we jou met het oriënteren op je toekomstige carrière.

Netwerken

Bij Nexus verbinden we studenten met relevante organisaties. Zo kan je gemakkelijk jouw netwerk uitbreiden.

Ontmoet het bestuur van 2022-2023

Ontmoet het derde Nexus-bestuur! Deze energieke studenten zijn verantwoordelijk voor de studievereniging op een dagelijkse basis. Ze zetten zich in om in de huidige corona situatie de maximale studie ervaring te bieden voor alle Nexianen, van interessante oriënteerdagen tot gezellige borrels.

De bestuursleden zijn: (Van links naar rechts)

  • Andre van der Meij (Voorzitter)
  • Justin de Weert  (Penningmeester)
  • Yorick Molema  (Secretaris)