Meteen naar de inhoud

Studievereniging Leiden

Nexus is een van de studieverenigingen in Leiden. Onze leden bestaan uit studenten die de bachelorstudie Informatica & Economie (I&E) en masterstudie ICT in Business & the Public Sector (ICTiBPS) volgen. Deze studies zijn beide onderdeel van de Universiteit Leiden. Als onderdeel van een samenwerking worden een aantal vakken gegeven aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam.

Wat doen wij?

Ten eerste organiseren we verschillende activiteiten die zijn bedoeld om de studenten onderling met elkaar te verbinden, en als voorbereiding op een toekomstige carrière. Hiervoor zetten wij zelf evenementen op, of in samenwerking met bedrijven binnen en buiten Leiden.

We vinden het belangrijk dat studenten van I&E en ICTiBPS voldoende basismiddelen hebben voordat ze afstuderen. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om lol te hebben met je medestudenten uit verschillende jaarlagen.

Studievereniging Nexus evenement inhousedag en workshop Rabobank

De studies van de studievereniging

Nexus representeert twee studies: Informatica & Economie en ICT in Business & the Public Sector. Wat zijn dit voor studies? En wat leren de studenten?

Informatica & Economie

Deze bachelorstudie – ook wel I&E genoemd – wordt sinds het jaar 2009 gegeven aan de Universiteit Leiden. Het is een unieke combinatie waarbij twee verschillende velden worden samengevoegd tot één domein. Studenten leren hier complexe bedrijfsproblemen op te lossen en processen te verbeteren door middel van IT.

ICT in Business & the Public Sector

Dit is een tweejarige masterstudie die als vervolg op I&E ook aan de Universiteit Leiden wordt gegeven. Bij deze studie wordt dieper ingegaan op de IT-kennis en leren studenten verschillende organisatorische en zakelijke vaardigheden. 

Evenementen

Voor de leden van Nexus worden verschillende soorten evenementen georganiseerd. Als studievereniging in Leiden is het belangrijk om evenementen op te zetten die relevant zijn voor de studie, en ook een leuke ervaring bieden. Kijk op onze evenementen-pagina, en kom een keer langs!

Borrels

Voor de Nexus-leden organiseren we regelmatig borrels. Hiervoor kiezen we de leukste kroegjes en cafés uit in Leiden. Een goede sfeer gaat boven alles!

Inhousedagen

De kans is groot dat een I&E- of ICTiBPS-student na zijn of haar studie bij een groot bedrijf gaat werken. Tijdens een inhousedag gaan we langs bij een tof bedrijf dat aansluit op het veld van de studies.

Workshops

Het is belangrijk om nieuwe vaardigheden te leren. Een workshop betekent voor studievereniging Nexus nieuwe mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.

Nexus is een van de vele studieverenigingen in Leiden die graag hun deuren opent voor nieuwe leden en samenwerkingen. Wij werken samen met meerdere bedrijven en organisaties die aansluiten op de studies I&E en ICTiBPS. Lijkt het je leuk om lid te worden? Klik dan hier! Werk jij voor een bedrijf die graag wilt samenwerken met een studievereniging als Nexus? Klik dan hier!